Muslim Tak Makan Babi Punca Perniagaan Restoran Gagal - Chef Mak Gu Pui.
Pemilik Restoran Tim Ho Wan dilanda kontroversi berikutan memberikan alasan kegagalan dua perniagaan restoran mereka di Malaysia adalah berpunca dari umat Islam di Malaysia yang tidak memakan babi, lapor NextShark.
"Di Malaysia majoritinya umat Islam. Mereka tidak memakan babi. Sedangkan babi adalah menu bagi kebanyakan hidangan dimsum dan dumpling yang dijual di restoran," katanya dalam satu laporan berita yang tersiar di akhbar Hong Kong.
Chef Mak Gu Pui turut menjelaskan kegagalan perniagaan mereka di Malaysia ialah kerana perbezaan budaya. Malahan menurutnya, memiliki restoran cina di Malaysia adalah seperti menjalankan perniagaan sauna di kawasan gurun.
Tinjauan online juga mendapati rata-rata netizens tidak berpuas hati dengan alasan kegagalan yang diberikan oleh Chef Mak kepada media Hong Kong. Netizens juga mendakwa punca kegagalan restoran milik Chef Mak itu adalah disebabkan strategi perniagaan mereka yang tidak berkesan.
Malah ada di antara netizens menyatakan bahawa harga hidangan di restoran tersebut agak mahal sedangkan kualiti hidangannya boleh dipertikaikan.
Ada juga yang mendakwa bahawa servis di restoran tersebut tidak memuaskan dan hidangan mereka tidak menepati citarasa rakyat Malaysia bukan Islam.
Beroperasi selama lebih 3 tahun, Tim Ho Wan akhirnya menutup kedua-dua cawangan milik mereka di Malaysia pada 4 Julai lepas. - Sozcyili
"Di Malaysia majoritinya umat Islam. Mereka tidak memakan babi. Sedangkan babi adalah menu bagi kebanyakan hidangan dimsum dan dumpling yang dijual di restoran," katanya dalam satu laporan berita yang tersiar di akhbar Hong Kong.
Chef Mak Gu Pui turut menjelaskan kegagalan perniagaan mereka di Malaysia ialah kerana perbezaan budaya. Malahan menurutnya, memiliki restoran cina di Malaysia adalah seperti menjalankan perniagaan sauna di kawasan gurun.
Tinjauan online juga mendapati rata-rata netizens tidak berpuas hati dengan alasan kegagalan yang diberikan oleh Chef Mak kepada media Hong Kong. Netizens juga mendakwa punca kegagalan restoran milik Chef Mak itu adalah disebabkan strategi perniagaan mereka yang tidak berkesan.
Malah ada di antara netizens menyatakan bahawa harga hidangan di restoran tersebut agak mahal sedangkan kualiti hidangannya boleh dipertikaikan.
Ada juga yang mendakwa bahawa servis di restoran tersebut tidak memuaskan dan hidangan mereka tidak menepati citarasa rakyat Malaysia bukan Islam.
Beroperasi selama lebih 3 tahun, Tim Ho Wan akhirnya menutup kedua-dua cawangan milik mereka di Malaysia pada 4 Julai lepas. - Sozcyili
Ulang siar entri Muslim Tak Makan Babi Punca Perniagaan Restoran Gagal - Chef Mak Gu Pui. bertujuan berkongsi bahan bacaan ringan dalam lingkungan rakan blogger dan jaringan sosial tanpa melibatkan sebarang keuntungan. Dengan penghargaan kepada Ameno World iaitu sumber atau penulis asalnya. Much more respect from Dop Paka Sikit Arang.
Halo, saya Helena Julio dari Ecuador, saya ingin berbincang dengan baik mengenai Perkhidmatan Pembiayaan Le_Meridian mengenai topik ini. Perkhidmatan Pembiayaan FundingLe_Meridian memberi saya sokongan kewangan ketika semua bank di kota saya menolak permintaan saya untuk memberi saya pinjaman sebesar 500,000.00 USD, Saya cuba semua yang saya dapat untuk mendapatkan pinjaman dari bank saya di sini di Ecuador tetapi mereka semua menolak saya kerana kredit saya rendah tetapi dengan rahmat tuhan saya mengetahui tentang Le_Meridian jadi saya memutuskan untuk mencuba untuk memohon pinjaman. dengan Insyaallah mereka memberi saya pinjaman sebesar 500,000.00 USD permintaan pinjaman yang bank saya di sini di Ecuador telah memalingkan saya kerana, ia benar-benar hebat melakukan perniagaan dengan mereka dan perniagaan saya berjalan lancar sekarang. Berikut ialah Penyertaan E-mel Le_Meridian Pelaburan / WhatsApp Hubungi jika anda ingin memohon pinjaman dari mereka.Email:lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.comWhatsApp Hubungi: + 1-989-394-3740.
ReplyDelete